Please use this identifier to cite or link to this item:
https://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/11918
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Sophon Roengsumran | - |
dc.contributor.author | Choladda Choksomboonkul | - |
dc.contributor.other | Chulalongkorn University. Graduate School | - |
dc.date.accessioned | 2010-01-05T10:19:37Z | - |
dc.date.available | 2010-01-05T10:19:37Z | - |
dc.date.issued | 1996 | - |
dc.identifier.isbn | 9746352202 | - |
dc.identifier.uri | http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/11918 | - |
dc.description | Thesis (M.Sc.)--Chulalongkorn University, 1996 | en |
dc.description.abstract | Chemical constituents of fresh leaves of the leaves of the Excoecaria cochinchinensis Lour. var. viridis Merr. were isolated and purified by solvent extraction and column chromatrography. There were characterized by means of physical properties, chemical reactions and spectroscopic data. Eight substances were isolated and identified as a mixture of long chain carboxylic acid (C22-C28), beta-sitosterol, beta-sitosteryl-3-O-D-glucopyranoside, methyl 10-epipheophorbide-a, kaempferol, gallic acid, chiro-inositol and KCl. | en |
dc.description.abstractalternative | จากการแยกองค์ประกอบทางเคมีของใบลิ้นกระบือ และทำให้บริสุทธิ์ โดยการสกัดด้วยตัวทำละลาย และโดยวิธีคอลัมน์โครมาโทกราฟี สามารถหาสูตรโครงสร้างต่างๆ โดยอาศัยสมบัติทางกายภาพ, ปฏิกิริยาทางเคมี และข้อมูลทางสเปกโทรสโคปี ได้สาร 8 ชนิด ได้แก่ ของผสมกรดคาร์บอกซิลิกโซ่ตรง (C22-C28), beta-sitosterol, beta-sitosteryl-3-O-D-glucopyranoside, methyl 10-epipheophorbide-a, kaempferol, gallic acid, chiro-inositol และ KCl | en |
dc.format.extent | 826664 bytes | - |
dc.format.extent | 804836 bytes | - |
dc.format.extent | 853705 bytes | - |
dc.format.extent | 1003649 bytes | - |
dc.format.extent | 720566 bytes | - |
dc.format.extent | 1313772 bytes | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.language.iso | en | es |
dc.publisher | Chulalongkorn University | en |
dc.rights | Chulalongkorn University | en |
dc.subject | Excoecaria cochinchinensis Lour. Var. viridis Merr | en |
dc.subject | Chromatographic analysis | en |
dc.title | Chemical constituents of the leaf of Excoecaria cochinchinensis Lour. var. viridis Merr. | en |
dc.title.alternative | องค์ประกอบทางเคมีของใบลิ้นกระบือ Excoecaria cochinchinensis Lour. var. viridis Merr. | en |
dc.type | Thesis | es |
dc.degree.name | Master of Science | es |
dc.degree.level | Master's Degree | es |
dc.degree.discipline | Chemistry | es |
dc.degree.grantor | Chulalongkorn University | en |
dc.email.advisor | Sophon.R@Chula.ac.th | - |
Appears in Collections: | Grad - Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Choladda_Ch_front.pdf | 807.29 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Choladda_Ch_ch1.pdf | 785.97 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Choladda_Ch_ch2.pdf | 833.7 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Choladda_Ch_ch3.pdf | 980.13 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Choladda_Ch_ch4.pdf | 703.68 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Choladda_Ch_back.pdf | 1.28 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.